Valokuvan mahti on edelleen valtava. Kuten edellisessä blogikirjoituksessa kerroin, niin varsinkin nuorten keskuudessa valokuvat ovat tärkeämpiä kuin esimerkiksi videot. Näin ainakin omien lasteni kohdalla. Hyvä valokuva pysähdyttää kauneudellaan, kuvakulmallaan, aiheellaan, valaistuksellaan... milloin mistäkin syystä.

Arvostan suuresti taitavia ammattikuvaajia (toki hyviä kuvaajia on myös harrastelijoissa). Työssäni tiedottajana joudun myös valokuvaamaan. Välillä tunnen suurta tyydytystä siitä, kun olen onnistunut ottamaan valokuvan, joka on suhteellisen ok. Eniten kuvaamisessa tökkii sen teknisyys. Pitäisi hallita niin monta asiaa. Helppoa ei ole aina keksiä mielenkiintoista kuvaideaakaan. Sekin on taitolaji.

Tähän tehtävään kävin valitsemassa kolme kuvaa Googlen kuvahaun kautta. Hakuehtona "saa käyttää uudelleen, ei-kaupallisesti". Teemaksi valitsin poikkeuksellisen talvisään, joka ei ole suosinut ainakaan hiihtäjiä. Mielessä myös oma "hiihtoloma" myöhemmin tässä kuussa pohjoisessa. Toivottavasti silloin on vielä vähän lunta.
 

Suojakeli-normal.jpg

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä....

talvimaisema-normal.jpg

kun hanki on hohtava alla...

Hiihto-normal.jpg

ja taivas kirkasna kaareutuu." (Eino Leino)