Verkkosorsastus. Tämän tehtävän myötä opin uuden käsitteen. Asia on sinällään ollut tuttu, mutta en ole tiennyt, että sitä kutsutaan verkkosorsastukseksi.
Yhteisöllisyyden ja jakamisen tuomia mahdollisuuksia pitäisi viestinnässäkin käyttää paremmin hyväksi. Sosiaalinen media on tuonut tähän aivan uuden ulottuvuuden. Myönnän, etten ole tässä vielä kovinkaan hyvä. Olen vasta sivusta seurannut, miten kollegani Kaarina on useamman kerran hyödyntänyt sosiaalista mediaa tiedon ja ideoiden hankintaan omassa työssään. Esimerkiksi jonkin lehtijutun työstämiseen voi saada mukavasti näkökulmia tai vinkkejä facebookissa olevien verkostojen kautta. Joskus myös haastateltavia on löytynyt tätä kautta. Miksei siis hyödyntää mahdollisuutta osallistamalla seurakuntalaisia? Suuremmalla porukalla monesta aiheesta voi saada enemmän irti kuin yksin tuhertamalla.

Oma kaveripiirini facebookissa on sen verran pieni, että päätin valita jonkin toisen viiteryhmän verkkosorstastusta varten. Kuulun facebookissa Kirkon viestijöihin, joten hyödynsin tätä viiteryhmää tehtävässä. Ideoimme parhaillaan seurakunnassa, miten voisimme innostaa ihmisiä ehdokkaiksi seurakuntavaaleihin. Valtakunnallinen ehdokaskampanja käynnistyy 31. maaliskuuta. Hyviä ideoita tarvitaan myös myöhemmin, kun innostamme seurakuntalaisia äänestämään syksyn seurakuntavaaleissa. Pyysin kollegoilta vinkkejä siitä, miten muualla seurakunnissa toteutetaan vaalien teemaa Usko hyvän tekemiseen. Hyvät ideat eivät ole keneltäkään pois, vaan niitä voidaan hyvin toteuttaa eri puolilla Suomea.
Facebookissa ongelmana on viestien runsaus. Keskustelun avaus hukkuu äkkiä muiden viestien tulvaan. Voi olla, että pyydän vinkkejä myös oman seurakunnan facebook-sivujen kautta.

ps. Testasin Wikipediassa, mitä Jyväskylän seurakunnasta on siellä kirjoitettu. Yllätys, yllätys: ei mitään.