Käytän Googlea lähes päivittäin. Se on oiva työkalu tiedon hankintaan. Uusi tuttavuus oli sen sijaan Google Drive, johon kirjoitimme yhteisen tarinan Kirppu Kaunosielusta. Google Drive vaikutti varsin näppärältä työkalulta. Mietimme jo työpaikalla, miten voisimme hyödyntää sitä jokapäiväisessä työssämme. Ainakin erilaisten sisältöjen ja suunnitelmien kirjaamisessa se voisi olla hyödyllinen juuri siksi, että viimeisin versio on kaikkien ulottuvilla.

Kirppu Kaunosielun tarinaa oli mukava kirjoittaa. Tarinasta muodostuu varmastin hauska, kun jokainen voi päästää mielikuvituksensa valloilleen ja kirjoittaa Kirpun seikkailuista oman lukunsa. Minä jatkoin tarinaa siitä, kun Kirppu suunnitteli eräretkeilyä talvella, kaipasi ystävää kaveriksi ja mietti, olisiko Santtu-Samperista uudeksi ystäväksi.

Google on palveluna varsin monipuolinen. Hieman jännitti, kun testasin, mitä minusta hakukoneen kautta löytyy. Onneksi varsin vähän, sillä ajatus siitä, että nimelläni löytyisi vaikka mitä, tuntui epämukavalta. Ensimmäisenä hakukone antoi linkit facebookiin, sitten tulikin tietoa tamperelaisesta nimikaimastani. Vasta kahdeksantena tai yhdeksäntenä oli nimeni yhdistetty Jyväskylän seurakuntaan. Kuvahaun kautta osumia oli vielä vähemmän. Omaa kuvaani ensi sieltä löytänyt, ainoastaan muutaman kuvan, jossa olen toiminut valokuvaajana. Hyvä näin. Saman suuntainen oli tulos perheenjäsenten kohdalla. Juttuja ja kuvia ainoastaan nimikaimoista ja korkeintaan viittaus faceen.

Uusi tuttavuus minulle oli Twitter, johon kirjauduin ensimmäistä kertaa. Vähän aikaa sitten työkaverini Petri laittoi meidän seurakuntalehden Twitteriin, mutta en ole ehtinyt siihen vielä perehtyä. Onkohan tuo termikään oikein "laittaa Twitteriin"? Työn kannalta ei hullumpi väline tiedonvälitykseen tämäkään. Henkilökohtaista tiliä en kuitenkaan usko avaavani.
Tein pari hakua sanolla  #seurakuntavaalit ja #kuntauudistus. En oikein osannut odottaa mitään, mutta yllättävän monipuolisia twiittauksia kummallakin hakusanalla tuli esiin. Joukossa oli niin yksittäisiä ihmisiä, kuntia, seurakuntia kuin tiedotusvälineitäkin. Varsinkin seurakuntavaaleista oli paljon viestejä, joilla pyritään aktivoimaan ihmisiä ehdokkaiksi vaaleihin. En osaa vielä sanoa, millaiset twiitit minua kiinnostaisivat. Ehkä mieluiten seurasin Twitterin kautta uutisia.

Kuudes kirjoitus blogissani. Blogin sivunäyttöjen määrä on parhaimmillaan ollut 29. Se on ihan ok. Vastahan tässä opetellaan....