Koska videokoulutus on työyksikössämme vasta tuloillaan, päädyin videotehtävässä vaihtoehtoon yksi. Toivottavasti viimeistään syksyllä tilanne on sellainen, että seurakuntamme sivuille päätyisi myös minun tekemäni video. Pariin otteeseen olen ollut mukana toimittajana tekemässä haastattelua, mutta kuvaamista en ole vielä kokeillut. Haastattelujen tekeminenkin vaatii kokemusta ja tiettyä rutiinia, jotta niistä ei tule paperin makuisia. Tässäkin minulla on vielä opettelemista, että osaisin kameran takana olla luontevasti. Onnistunut video on monen tekijän summa.

En katso kovin paljon videoita netistä. Joskus olen varta vasten etsinyt jonkun musiikkivideon Youtubesta tai olen mennyt sinne jonkin linkin kautta. Iltapäivälehdissä, jotka käyn netissä katsomassa ainakin arkipäivisin, on paljon videolinkityksiä. Välillä katson uutispätkiä tai jonkin hauskan tai erikoisen videon sitä kautta. Erilaiset eläinaiheiset videot ovat suosikkejani.

Iltapäivälehden netti-tv:stä bongasin pari noin minuutin mittaista videota tätä tehtävää varten. Toisessa videossa oli jonkinlainen silmänkääntötemppu ja toisessa ajettiin urheiluautolla maailmanennätysvauhtia. Näytin videot lapsilleni ja heidän parille kaverilleen. Videot eivät herättäneet suurta intohimoa. Eivät ainakaan tämän tyyppiset videot. Youtubesta tämän ikäiset katsovat lähinnä musiikkivideoita, minulle kerrottiin. Valokuvien ottaminen ja jakaminen tuntuu olevan tällä hetkellä mielenkiintoisempi juttu kuin videot.

Videoiden lataaminen ja varsinkin niiden katsominen on helppoa milloin ja missä vain. Nykyisillä kännyköillä saa hyvää videokuvaa. Tämän ajan uusi ilmiö tuntuu olevan videot, joilla puututaan epäkohtiin esimerkiksi viranomaistoiminnassa, annetaan palautetta huonosta palvelusta tai kuvataan liikenteessä sattuneita töppäyksiä. Videopätkät ladataan saman tien nettiin, jossa ne ovat hetkessä ihmisten nähtävissä.

Tämän tehtävän aikana katsottiin yli neljä miljoonaa videota ja ladattiin yli 1 500 tuntia videoita Youtubeen, mikäli tulkitsin lukuja oikein. Hurja määrä joka tapauksessa!